Nieuws

Een overzicht van recente nieuwsberichten. 

 

UPLUS gaat contractbeheer voor DJI verzorgen

Wij zijn trots dat de gunning voor de levering van medicijnen en farmaceutische zorg aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na een aanbestedingstraject wederom aan Alliance Healthcare gegund is. Tijdens het aanbestedingstraject hebben Alliance en UPLUS nauw samengewerkt, wat heeft geleid tot dit mooie eindresultaat. De overeenkomst geldt voor een periode van 6 jaar met een optie tot verlenging.

Alle 40 penitentiaire inrichtingen en 1 penitentiair ziekenhuis worden de komende 8 jaar door de SPITS bedrijven voorzien van de baxtermedicatie. UPLUS gaat het gehele contractbeheer, waaronder de facturatie en management rapportages, uit naam van Alliance verzorgen. 

(december 2019)

Masterclass "AU-diten: pijnloos verbeteren"

De 1e UPLUS Masterclass is een feit. De Masterclass is bedoeld voor de verbreding en verdieping van de kennis rondom de zorg die wij als samenwerkingspartners onze zorginstellingen in het kader van medicatieveiligheid bieden. Als onderwerp kwam het auditen aan bod: welke vormen van toetsing bestaan er, waar kies je voor, waar kan het beter, welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van interne en externe toetsing.
 
Björn van Wijk ontving de ruim 40 deelnemende apothekers, farmaceutisch consulenten en apothekersassistentes. Janine de Weerd, UPLUS-apotheker en implementatiemanager, gaf een presentatie over de ontwikkelingen rondom de UPLUS-audit. Els Dik, apotheker en senior-adviseur bij IVM, nam ons mee in het auditen met behulp van hun “Thermometer” een tool om het medicatieproces te toetsen aan bestaande wet- en regelgeving en veldnormen. Tot slot gaf Joni Versteeg, kwaliteitsadviseur bij zorginstelling Quarijn, ons een inkijkje vanuit de zorginstelling. 
 
Het was een waardevolle eerste bijeenkomst waar we diverse meningen, ideeën en inzichten hebben meegekregen. Hier kunnen we als UPLUS mee verder!

(19 november 2019)

Zorgmarathon Papendal

Vrijdag 20 september nam een team van UPLUS deel aan de zorgmarathon in Papendal. En wat hebben we een prachtige dag gehad:

.  fantastisch mooi weer
.  overvliegende dakota’s van Market Garden
.  gezellige sfeer met live muziek
.  heel veel enthousiaste lopers van beginners tot gevorderden
 
We zijn trots op ons team: in een tijd van 3 uur 45 minuten 48 seconden hebben zij de marathon gelopen. Volgend jaar zijn we weer van de partij.

(20 september 2019)

UPLUS gaat samenwerken met KwadrantGroep

KwadrantGroep heeft gekozen voor samenwerking met UPLUS op het gebied van de farmaceutische dienstverlening. Beide bedrijven omarmen de filosofie om zorg aan de cliënten vooral lokaal en dichtbij te houden. Zo ontstaat een krachtige samenwerking.

Lees het gehele persbericht >